REYN

TIM KPK

Tim ureda Koraka čine ravnateljica Bojana Gotlin, zatim programska asistentica i pedagoginja Iva Sviben, administrativna i računovodstvena asistentica Sunčana Vidaković te programski asistent i psiholog Toni Crvelin.

Bojana Gotlin

mag. praesc. educ.

Na mjesto ravnateljice stigla je 2022 godine. Do tada je bila odgajateljica savjetnica u zagrebačkom vrtiću Savica više od 25 godina. S POU 'Korak po korak' suradnju je započela još 2007. godine kao edukatorica. Godine rada u mreži Koraka pružile su joj bogatstvo učenja i rada s mentoricama koje su nesebično dijelile svoje znanje s Bojanom. Stalnim učenjem, analiziranjem vlastitog procesa razvoja i kritičkim mišljenjem Bojana je napredovala. Tijekom tog razdoblja intenzivnog učenja primila je priznanje Certifikat Izvrsnosti za visoku kvalitetu poučavanja (ISSA) i stekla položajno zvanje odgajateljice savjetnice. Intenzivno se bavila razvojem u području Inkluzije, različitosti i demokratskih vrijednosti te u području Praćenja i procjenjivanja dječjeg razvoja. U svom bivšem vrtiću voodila je Zajednicu učenja uz upotrebu WANDA metode grupne refleksije. Od 2014. do 2018. godine bila je i autorica kolumne u časopisu „Dijete, vrtić, obitelj“, a onda je postala i urednica časopisa. Radi i kao vanjska suradnica Učiteljskog fakulteta u Zagrebu na dva kolegija: Metodika upoznavanja okoline i Profesija odgojitelja i refleksivna praksa. S Korakom je sudjelovala u nekim međunarodnim edukacijama i projektima, a to iskustvo joj je omogućilo širi pogled na predškolski odgoj i obrazovanje uopće. S 2022. godinom Bojana preuzima novu ulogu u Korakogradu i zajedno sa svojim timom gradi društvo po mjeri djeteta!

Iva Sviben

magistra pedagogije

Diplomirala je pedagogiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u veljači 2019. godine, pod mentorstvom prof. dr. sc. Mirjane Šagud i stekla zvanje magistra pedagogije. Ima višestruko iskustvo rada s djecom poput asistiranja u nastavi s azilantima u jednoj osnovnoj školi, animatorskog rada u igraonicama i rođendaonicama te volonitranja u Udruzi slijepih i slabovidnih osoba, a potom i u SOS Dječjem selu Lekenik. Također, iskustvo je stekla radeći i kao treća odgajateljica u Montesorri vrtiću gdje je upoznala i naučila razumjeti perspektivu i ulogu odgajatelja u odgojno - obrazovnom procesu.

Sunčana Vidaković

administrativna i računovodstvena asistentica

Radi na poslovima vezanim uz računovodstvo od 2003. godine. Također brine za logističku podršku svim aktivnostima Učilišta – od organizacije putovanja, smještaja, materijala i sl. Obratite joj se ako imate pitanja oko računa, potvrda o stručnom usavršavanju, pretplate na časopis ili kupnje knjiga.

Toni Crvelin

magistar psihologije

Rodom s otoka Murtera, zvanje magistra psihologije stekao je na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Za vrijeme studija sudjelovao je na znanstveno-istraživačkom projektu s međunarodnom recenzijom na temu ličnosti i socijalne interakcije. Iskustvo osmišljavanja i provedbe radionica, osim kroz studij, stekao je sudjelovanjem u EU projektu „People Meeting People“ na kojem je mladima iz ruralnih sredina različitih europskih zemalja predstavljao temu stereotipa i predrasuda.

Osim rada u Pučkom otvorenom učilištu Korak po korak, volontira u okviru Mentalnog treninga na projektu koji za cilj ima podučavanje odraslih, djece i sportaša u ruralnim sredinama psihološkim vještinama za regulaciju emocija kao i tehnikama ustrajanja u postavljenim ciljevima. Također, aktivni je član orkestra KUD-a Hartić iz Tisnoga.