REYN

profile__resourceDetails

MENTORSKA PODRŠKA UZ PRIMJENU VIDEOCOACHING METODE

Videocoaching je refleksivna metoda kontinuiranog profesionalnog razvoja odgojno obrazovnih djelatnika i njihove pedagoške prakse usmjerene na dijete. Metodu je razvilo Artevelde Sveučilište primjenjenih znanosti u Belgiji.

Usmjerenost na dijete osnovna je odrednica ove metode profesionalnog razvoja. Metoda pripada grupi refleksivnih metoda profesionalnog razvoja, što znači da se provodi putem refleksije praktičara na prikazanu pedagošku praksu. Koristi se 10 minutni video prikaz prakse kako bi se naglasila važnost interakcije profesionalca i djeteta.

Struktura susreta sastoji se od snimanja prakse i povratne informacije te nakon 3 tjedna refleksije facilitatora i osobe koja je snimana. Moguće je refleksiju podijeliti i unutar tima ustanove koji se sastoji od 5-6 praktičara (grupna refleksija). Poželjno je da to bude Zajednica učenja sa stalnim članovima.

Broj susreta dogovara se na temelju potreba određene ustanove odnosno s obzirom na broj članova u Zajednici učenja.

KOTIZACIJA: 530,89€ (4.000,00 kn) po susretu.

TESTIMONIAL

Učiteljca, OŠ Frana Galovića

arrow

"Pomoću video snimke i grupne refleksije s kolegicama u Zajednici učenja, objektivno sam analizirala vlastitu praksu i shvatila sam da u interakcijama nastojim odgovoriti na potrebe svih učenika. Ova povratna informacija mi je od velike važnosti s obzirom da sam oduvijek željela postati učiteljica i bilo mi je važno osvijestiti da je moja praksa kvalitetna."

arrow
circle