REYN-Hrvatska

Članak 28.

REYN-Hrvatska

U suradnji s International Step by Step Association pripremamo razvojno-primjerene slikovnice.
Želimo da slikovnice djetetu pomažu u odrastanju, u razumijevanju svakodnevnih situacija, kao i raznolikog svijeta u kojem živimo. Ove slikovnice dijete potiču na samostalno rješavanje problema, na osjetljivost na različitosti i na njihovo prihvaćanje.


Mango za djeda

'Mango za djeda' je topla, dirljiva i realistična priča o dječjem iskustvu gubitka djeda. Djevojčica Anais iz Haitija proživljava bolest i smrt voljenog djeda i svoja sjećanja na njega povezuje sa sretnim zajedničkim trenucima. Slikovnica govori o veselju i smijehu, ali i o brizi, pomaganju i tuzi, kao sastavnim dijelovima života. Mnoga djeca dožive bolest i smrt bliskog člana obitelji. Ova slikovnica može biti polazište za razgovor s djetetom koje proživljava slično iskustvo, kao i pomoć u razvijanju dječjeg razumijevanja životnog ciklusa.

Slikovnica ima 32 stranice, mekog je uveza, a namijenjena je djeci od 5 do 9 godina.

Cijena slikovnice 'Mango za djeda' je 50,00 kn.

RASPRODANO


Mara i tata

U Djevojčica Mara ima samo tatu, a njezin prijatelj Goran samo mamu. Oni su sretni u svojim malim obiteljima, ali voljeli bi znati kako je imati drugog roditelja. Da bi to saznali, Mara je Goranu na jedan dan posudila svoga tatu, a Goran Mari svoju mamu. Što proživljavaju djeca samohranih roditelja (jednoroditeljskih obitelji)? Kakva ih pitanja muče? Kako se okolina odnosi prema njima? Ova će slikovnica pomoći djeci samohranih roditelja da se ne osjećaju usamljeno i potaknuti ih da svoja razmišljanja podijele s vršnjacima i odraslima. Roditeljima će pomoći da o toj temi započnu razgovor s djetetom, da komentiraju životne situacije Mare i Gorana i da razgovaraju o vlastitoj. S druge strane, djeci koja odrastaju uz oba roditelja produbit će razumijevanje za vršnjake i prijatelje koji ne žive s oba roditelja.

Slikovnica ima 32 stranice, tvrdog je uveza, a tiskana je velikim tiskanim slovima i čitače početnike potiče na samostalno čitanje.

Cijena slikovnice 'Mara i tata' je 75,00 kn.

RASPRODANO


Dora i naočale

U Dorinoj obitelji svi osim Dore nose naočale. Ona se zbog toga osjećala kao da im ne pripada. Nakon mnogih nastojanja da bude sličnija svojim ukućanima, shvatila je da su svi ljudi različiti i da ih upravo to čini posebnima.
Slikovnica ima 32 stranice i tvrdi uvez, a tiskana je velikim tiskanim slovima i čitače početnike potiče na samostalno čitanje.

Cijena slikovnice 'Dora i naočale' je 75,00 kn.

Preuzmite narudžbenicu:
Prethodna stranica: prirucnici Sljedeća stranica: korak-u-praksi Početna stranica
Korak po korak na Facebooku


forum


kontakti


newsletter

korak po korak je program metoda poučavanja usmjerenih na dijete

23. rujna 2021.
3.582.936 posjeta