REYN-Hrvatska

Članak 28.

REYN-Hrvatska

temeljne kocke

 • gio @ 13.02.2007, 09:51

  Po zanimanju sam prof. rehabilitator (ex defektolog) tek sam se zaposlila i čujem mnoge pohvale na vaše edukacije. Zanima me, budući da imam neopremljen kabinet što su temeljne kocke, kako ih nabaviti i što bi mi preporučili od didaktičke opreme za rad s djecom s posebnim potrebama (uglavnom disleksija, ADHD, LMR). Da li će u Splitu biti još edukacija za stručne suradnike?
  Hvala

 • sanja @ 14.02.2007, 15:21

  Temeljne kocke su plastične kocke, obično dimenzija 2*2 cm. (iako na našem tržištu ima i manjih, ali bih za mlađu djecu svakako preporučila ovu veću verziju). Jedan paket kocaka (obično se kupuje 500 ili 1000 kom.)dolazi u deset boja. Kocke su tako napravljene da se lako mogu slagati u različite konstrukcije. Njima se na vrlo jednostavan način djeci mogu vizualizirati različite matematičke operacije, zadaci ili matematički koncepti. Na internetu ih možete naći još pod imenom Unifix cubes (kocke). Većina proizvođača kocaka uz kocke daje i male knjižice s idejama za upotrebu. Preporučujem Vam da razmislite i o Cuisenaire štapićima (o njima smo pisali u našem časopisu "Dijete, škola, obitelj", broj "Veselo učenje").
  Što se tiče seminara u Splitu...ove školske godine više nećemo održavati seminar u Splitu. Ja Vam preporučujem da ispunite prijavnicu za seminar i pošaljete nam je ili e-mailom ili faxom, a mi ćemo Vas obavijestiti o prvom terminu seminara.
  Lijep pozdrav iz Korakograda

 • Sonja @ 17.02.2007, 14:09

  Da li je to ista stvar kao i npr. Lego Duplo i Lego Basic ili slične (basic je obično "kanta" tj. standardno pakiranje nenamjenskih kocki). Da li se izraz "temeljne kocke" koristi zato da se ne navodi proizvođača (što je u redu) ili se radi o DRVENIM KOCKAMA?

 • Gost @ 17.02.2007, 22:24

  Draga Sonja,
  mi to zovemo temeljne ili čak jedinične kocke, na engleskom su unifix kocke. Iako i druge kocke mogu poslužiti kao dobar materijal za savladavanje matematičkih računskih operacija i savladavanja koncepata, ovo je ipak nešto drugačije. Ove kocke su stvarno "kocke"- imaju sve stranice iste, pa se ta veličina stranice uzima kao jedna jedinica...zgodno je da su i u tih deset boja i da jedana u drugu mogu utaknuti jer to onda omogućava lakše objašnjavanje. Vjerojatno se može i s "običnim" kockama ali ove je jednostavnije. I da, plastične su. Kod nas su ih imali u Ida didacta i Neodidacta (te su manje od uobičajnih).

 • Sonja @ 18.02.2007, 17:18

  Hvala!

 • Gost @ 03.12.2012, 22:11

  Jel mi možete reci kakvi su to Cuisenaire stapici?

 • Gost @ 23.01.2013, 16:29

  Zanima me gdje se mogu kupiti kocke i štapići sa uputama za korištenje? Hvala

 • Gost @ 23.01.2013, 16:29

  Zanima me gdje se mogu kupiti kocke i stapici sa uputama za koristenje? Hvala

Brzi odgovor

Prepiši znakove:

Brza prijava

Kor. ime: Lozinka:

Početna stranica
Korak po korak na Facebooku


forum


kontakti


newsletter

korak po korak je program metoda poučavanja usmjerenih na dijete

7. travnja 2020.
3.256.959 posjeta