REYN-Hrvatska

Članak 28.

REYN-Hrvatska

RADIONICE ZA RODITELJE

 • TANJA 2 @ 16.01.2007, 19:39

  Poštovani!
  Majka sam 14-mjesečnog dječačića koji zbog nedostatka vremena (suprug radi a ja sam redoviti student predškolskog odgoja), ide u jaslice u sklopu jednog privatnog vrtića Splitu.

 • TANJA 2 @ 16.01.2007, 19:47

  ispričavam se za tehničku pogrešku. Prvi put sam na forumu uopće! dakle, mene zanima da li postoje radionice za roditelje općenito, dakle da mogu sudjelovati i roditelji čija djeca ne pohađaju taj dotični vrtić? naime, kao studentica ali ponajprije kao majka malog djeteta čini mi se da ga uskraćujem za puno toga što bih ja na takvim radionicama mogla saznati i ponuditi svom djetetu.
  unaprijed hvala.Tanja

 • helena @ 17.01.2007, 15:53

  Draga mama Tanja, drago mi je što brinete o životu Vašeg djeteta u vrtiću. Dobrodošli na Korakov forum. Što se tiče radionica za roditelje, one imaju za cilj osvijestiti roditeljima važnost njihove uloge, osposobiti ih za nošenje sa razvojnim izazovima u odgoju djeteta, educirati ih o pojedinim komunikacijskim tehnikama, načinima nenasilnog rješavanja sukoba. Ovdje roditelji imaju prilike i razmijeniti svoja iskustva, poslušati različite primjere iz svakodnevnog života roditelja i djece. Naime za roditeljstvo nas nitko ne poučava iako je to najodgovorniji “posao” na svijetu. Razni vrtići organiziraju najčešće roditeljske komunikacijske sastanke sa različitim temama. Obzirom da ste studentica predškolskog odgoja, možete se prijaviti za naš uvodni seminar koji u svom sadržaju ima i temu o načinima sudjelovanja s obitelji, različitim strategijama suradnje i sl., ali i govori kako primijeniti elemente humanističko-razvojnog pristupa s djetetom u vrtiću. No, ukoliko želite razgovarati o svom djetetu i biti članom grupe roditelja, predlažem da se, obzirom da ste iz Splita, obratite psihologu Igoru Longu iz dječjeg vrtića Cvit mediterana. On ima velikog iskustva u ovom području i vjerujem da će Vam ponuditi za Vas najbolji način sudjelovanja u radionicama kvalitetnog roditeljstva. S poštovanjem,

 • TANJA 2 @ 18.01.2007, 12:41

  zahvaljujem Vam na odgovoru!

Brzi odgovor

Prepiši znakove:

Brza prijava

Kor. ime: Lozinka:

Početna stranica
Korak po korak na Facebooku


forum


kontakti


newsletter

korak po korak je program metoda poučavanja usmjerenih na dijete

24. siječnja 2021.
3.438.330 posjeta