REYN-Hrvatska

Članak 28.

REYN-Hrvatska

Radionice za roditelje i djecu

 • Tiho jezero @ 03.04.2007, 16:07

  Lijep pozdrav svima koji ovo čitaju. Mlada sam učiteljica koja radi svega dva mjeseca. Dosad sam održala jedan roditeljski sastanak koji je više bio upoznavanje i privikavanje i roditelja na mene i mene na njih. Pokušala bi svojim radom unijeti neku novu dimenziju i popraviti malo suradnju roditelja sa školom (katastrofalno stanje) i to za početak radionicom za roditelje, a zatim i radionicom za roditelje i djecu. Naime, komunikacija između roditelja i djece je loša jer roditelji (pogotovo sad u proljeće) obrađuju zemlju pa nemaju vremena za svoju djecu, a oni to obilato koriste u nepisanju zadaća. Kada se poneki roditelj i pojavi na informacijama, zaprepašten je stanjem, ali i priznaje da se ne sjeća kad je svome školarcu pogledao u knjige. Ovo je mala sredina i škola je još uvijek nevažna naspram krava i svinja. Znam da će me roditelji čudno gledati kad im objasnim da ćemo imati radionicu i kako neću dva sata pričati o stanju u razredu, ali ja ne želim biti učiteljica koju će to što priča selo omesti u tome da od ove školice napravi kvalitetnu školu pa vas zato molim da mi pomognete u mom prvom koraku i napišete svoja iskustva i pošaljete što više radionica koje ste provodile jer mi zaista treba pomoć. Unaprijed hvala.

 • Palčica @ 07.04.2007, 14:41

  Pozdravljam Vašu inicijativu koja ide u pravcu kvalitetne škole i ne bih Vam sada opisivala svoja iskustva jer su ona, s obzirom na okolnosti ( grad-selo, iskustvo- 12god,učitelj-odgajatelj, struktura roditelja i njihovih interesa), individualna.Lijepo je znati da djecu iz vrtića , šaljete u školu koja je i i dalje usmjerena ka njihovim potrebama i interesima ( HNOS ). Evo, moja namjera je uputiti Vas na neku literaturu koja Vam može pomoći u osmišljavanju tema ili samog tijeka radionice.
  Kork po korak: Kurikulum i
  Knjiga : " Za Damire i Nemire".
  Ova posljednja mi je na poslu i sada mi nije dostupna no u njoj ćete naći mnoštvo tema i igara koje možete provoditi i sa djecom i sa roditeljima.Ako netko tko ovo sada čita ima tu knjigu i zna autore neka ih napiše i tako Vam pomogne, a možda je dovoljno da se informirate u kjnižnici. Samo jedan mali naputak. Ustrajte u svom nastojanju da roditelje približite školi. Ne dajte da Vas obeshrabri ako na prvim radionicama bude prisutan mali broj roditelja. Treba vremena da se roditelje upozna i da oni prihvate novi način rada.
  Srdačan pozdrav iz Splita!!!

 • Tiho jezero @ 13.04.2007, 12:33

  Najljepša Vam hvala na podršci i preporuci literature. Lijep pozdrav!

 • Gost @ 29.03.2008, 20:14

  za vrtiće koristimo knjigu "pomozimo im rasti", a i vama može pomoći!sretno!(sreća prati hrabre!)

Brzi odgovor

Prepiši znakove:

Brza prijava

Kor. ime: Lozinka:

Početna stranica
Korak po korak na Facebooku


forum


kontakti


newsletter

korak po korak je program metoda poučavanja usmjerenih na dijete

7. travnja 2020.
3.256.929 posjeta