REYN-Hrvatska

Članak 28.

REYN-Hrvatska

Preporuka za vrtić za djecu s pp

 • Gost @ 25.09.2006, 07:08

  Molim Vas za preporuku za vrtić, imam blizance s posebnim potrebama, dijagnoze tetrapareza i dipareza, jedan prohodava, drugi je u fazi puzanja, imaju 5 godina. Zivimo u Dubravi, Zg, ima nekoliko vrtica u blizini ali niti jedan nema integriranu djecu s pp, barem su mi tako rekli. Trenutno idu na dnevni program (3 sata) na Goljaku). Unaprijed hvala, Zeljka

 • helena @ 26.09.2006, 13:49

  Gospodjo Željka, vjerujem da Vam je teško. Žao mi je da se niste ranije javili. Naime, vrtići imaju redovne upise do 5. mjeseca za narednu pedagošku godinu i ukoliko upišu dovoljan broj djece, poslije je dosta teško kvalitetno odabrati. Kada se unaprijed zna da vrtić upisuje djecu s posebnim potrebama, prema vrsti posebne potrebe se smanjuje predviđen pedagoški standard, dakle smanjuje se broj djece u toj grupi. Kako je pedagoška godina započela, nemamo baš lagan posao. Moja je preporuka da se obratite u Dječji vrtić Potočnica, Ulica grada Vukovara 18 (ravnateljica Borka Rumiha) ili u Dječji vrtić Vladimir Nazor – objekt Bijeli jelen, Rapska bb (ravnateljica Tatjana Kapetanović). To su vrtići koji imaju primjere uspješne inkluzije djece s motoričkim poteškoćama. Nadam se da ćete uspješno upisati svoje dječake. Ukoliko ćete imati poteškoća, za suradnju pitajte i suradnike na Goljaku, naime oni zasigurno znaju vrtiće koji imaju primjere uspješne inkluzije i s kojima surađuju. Ako bude i dalje bilo problema, javite se opet. Srdačan pozdrav!

 • dezire @ 26.09.2006, 14:18

  Draga gospođo Burić, možda nisam dobro postavila pitanje, željela bih svoju djecu uključiti u vrtić negdje u Dubravi gdje će ići i u školu (OŠ Žuti brijeg), htjela bi da se godinu dana prije odlaska u školu malo uključe u igru i rad s ostalom djecom. U Potočnici smo na listi čekanja već2,5 godine i jedino što su nam ponudili je posebna grupa, tj grupa u kojoj su samo djeca s pp raznih poteškoća. To nam nikako ne odgovara. Nadala sam se da negdje u našoj blizini ima neki vrtić koji ima školovani kadar i volju za primiti djete s pp.
  Svejedno, hvala na odgovoru.

 • helena @ 26.09.2006, 16:10

  Vrlo često najbliži vrtić ne znači ujedno i najkvalitetniji. Razumijem da je teško organizirati boravak izvan mjesta stanovanja, no ponekad uvjeti u najbližem vrtiću (upisan broj djece preko normativa, nedovoljno stručnih suradnika i sl.) naprosto ne zadovoljavaju kriterij za kvalitetan boravak djeteta s posebnim potrebama u vrtiću. Probajte se još javiti u DV Leptir (obratite se psihologinji Ivanki Jukić), recite da ste sa mnom razgovarali i pitajte za upis. Kažem, kada su grupe već formirane, teško je dodavati djecu s posebnim potrebama jer se normativi u toj pedagoškoj godini više ne mogu prilagoditi. Ovaj vrtić je kvalitetan, iako je vrlo brojan (veliki broj objekata), a ujedno je i najbliži Dubravi. Probajte tako. Ukoliko ni to ne uspije, Vaša su djeca slijedeće godine školski obveznici i imaju prednost upisa, no važno je da se za upis prijavite kada započinje, a to je početkom svibnja u slijedećoj pedagoškoj godini. Ponavljam za pomoć pitajte i na Goljaku, a dobro je pomoć potražiti i u Gradskom uredu za obrazovanje i šport (zamjenica pročelnika za predškolski odgoj je Biserka Bucković).

 • dezire @ 28.09.2006, 08:04

  Hvala na odgovoru, naime zaboravila sam napisati da me i zanima od slijedece skolske godine, tj od 9. mj. 2007.
  Probat cu s Leptirom.

Brzi odgovor

Prepiši znakove:

Brza prijava

Kor. ime: Lozinka:

Početna stranica
Korak po korak na Facebooku


forum


kontakti


newsletter

korak po korak je program metoda poučavanja usmjerenih na dijete

4. travnja 2020.
3.253.463 posjeta