REYN-Hrvatska

Članak 28.

REYN-Hrvatska

otvaranje dječje igraonice

 • vlatka @ 10.01.2007, 14:37

  Prije svega, veliki pozdrav svima na forumu!!Molim vas ako biste mi mogli pomoći i dati mi neke konkretne informacije vezane uz otvaranje igraonica, s obzirom da od ustanove na koju sam upućena iste ne uspjevam dobiti.
  Koja je uopće razlika u osnivanju igraonica u odnosu na osnivanje privatnog dječjeg vrtića?
  Zanima me kako se određuje radno vrijeme igraonica, koliko djece ide na koliko odgajatelja, moraju li osobe koje tamo rade s djecom biti odgajatelji i pedagozi ili mogu biti osobe profesorske struke, kolika je površina potrebna za takve aktivnosti?
  Molim vas također, ukoliko se igraonica osniva u razizemlju stambene zgrade, jeli, među ostalim potrebno za njeno osnivanje tražiti suglasnost stanara u zgradi?
  Unaprijed puuuno hvala na pomoći!!
  Vlatka

 • helena @ 11.01.2007, 13:39

  U prošlim postovima smo već puno pisali o ovoj temi, pa molim Vas pogledajte, tamo ćete dobiti puno informacija. Za sve specifičnosti rada, molim Vas da se obratite Ministarstvu znanosti, prosvjete I športa – Odjel za predškolski odgoj. S poštovanjem,

 • vlatka @ 11.01.2007, 14:03

  Hvala puno, poslala sam upit Ministarstvu. Pročitala sam sve prethodno napisano o toj temi na forumu, ali me malo buni ta razlika između otvaranja igraonice i vrtića. Možete li mi samo reći postoji li vremensko ograničenje koje dijete može provesti u igraonici (pretpostavljam da je to kraće vrijeme, te ne znam može li boravak tamo uključivati obroke?), te jeli za osnivanje iste potrebno uz odgojitelje zaposliti i stručne suradnike (pedagog, psiholog) kao što je to slučaj s osnivanjem vrtića?
  Hvala, pozdrav!

 • helena @ 12.01.2007, 14:35

  Mislim da djeca u igraonicama provode otprilike od 1 – 3 sata i tamo obično dobivaju jedan obrok (to obično nije kuhano jelo već neki međuobrok). Mislim da u igraonici nije potrebno zaposliti stručne suradnike, no svi programi predškolskog odgoja i naobrazbe pa tako i igraonice moraju imati verifikaciju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a ustrojavaju se kao ustrojbene jedinice pravnih osoba i ispunjavaju uvjete potrebne za rad s predškolskom djecom. Dakle potrebno je povesti računa o osoblju koje radi s djecom, primjerenosti prostora i odgovarajućoj opremi.

Brzi odgovor

Prepiši znakove:

Brza prijava

Kor. ime: Lozinka:

Početna stranica
Korak po korak na Facebooku


forum


kontakti


newsletter

korak po korak je program metoda poučavanja usmjerenih na dijete

24. siječnja 2021.
3.438.359 posjeta