REYN-Hrvatska

Članak 28.

REYN-Hrvatska

Odgojitelj pripravnik

 • Gost @ 14.09.2006, 19:26

  Odgajatelj sam predškolske djece koji uzaludno pokušava odraditi svoj pripravnički staž. Iako sam iz Zagreba spremna sam raditi i negdje drugdje (putovati, iznajmiti stan). Nažalost situacija je takva da nemama vezu, a svi danas dobro znamo kako se dobiva posao, pogotovo u slučaju pripravnika.
  Žao mi je što možda zvučim malo ogorčeno i možda se žalim na krivom mjestu, ali stvarno je tužno kada čovjek ne može raditi posao koji voli i istinski želi raditi. Ali zato ntii ne odustajem.
  Zainteresirana sam za seminare korak po korak, jer želim se i dalje usavršavati i izgrađivati u što boljeg i kvalitetnijeg odgajatelja.
  Interesira me kako se prijaviti za seminar i da li je problem što sam nezaposlena i bez stručnog ispita?

 • helena @ 15.09.2006, 09:48

  Kada sam počela tražiti posao u struci pedagoginje, odbijenica koju sam dobila nekoliko puta u startu glasila je – Vi nemate dovoljno iskustva, niti poženi stručni ispit! Nakon nekoliko takvih “izleta” na intervju sam izjavila: Gdje mislite da bih se trebala zaposliti kada je preduvjet zapošljavanju – prethodno iskustvo I stručni ispit? Gdje ću ga steći? Ravnateljica je uvidjela besmisao I ponudila mi posao. Nadam se da će tako biti I sa vama. Shvaćam ogorčenost jer sam je I sama tada osjetila. Drago mi je da ste zainteresirani za seminar, skinite našu prijavnicu s weba I pošaljite mi ju mailom. Što se tiče posla, javite mi se na telefon u ured, znam vrtić u kojem će tražiti pripravnike. Pripremite dokumente koje imate (životopis, diplomu) I javite mi se na tel: 4854-935. Pozdrav!

 • Gost @ 08.12.2007, 22:16

  Draga kolegice,
  potpuno mi je jasno to o cemu govorite i kako se osjecate. Ja sam tri godine nakon zavrsenog studija tako uzaludno slala molbe, obracala se osobno, kucala na sva vrata... u najboljem slucaju naisla sam na odgovor - hm, rado bi Vas zaposlili, ali odredjeni ljudi iz gradskog ureda su nam vec "poslali" dokumente onih koje treba zaposliti.
  U tri godine prikupila sam oko 250 odbijenih odgovora (pismenim putem).
  U to isto vrijeme sve moje kolegice s faksa su se zaposlile i odavno odstazirale, polozile strucni ispit... a diplomirale su vise od godinu dana nakon mene iako smo studij zapocele zajedno (da ne govorim u razlici izmedju mojih i njihovih ocjena; ali tko to gleda, kome je to vazno u ovoj zemlji?!).
  Toliko o tome.
  Bez veze u divnoj nam Hrvatskoj, tesko cete naci posao u vrticu.
  Ja sam u medjuvremenu zavrsila doskolovanje na Uciteljskom Fakultetu, radila hrpu poslova (od posla ciscenja (spremacice) u jednoj zagrebackoj gimnaziji (profesori u toj gimnaciji nisu mogli k sebi doci kad su culi da sam zapravo odgojitelj i da zelim mijenjati njihovu spremacicu dok je bila na dopustu) do raznih administrativnih poslova.
  Pretuzno.
  No, sto je - tu je.
  Ako ikad udjemo u EU, mozda se i nama zeljnima rada u struci za koju smo skolovani, a bez veza i poznanstava, otvori prilika da radimo svoj posao u nekoj zemlji u kojoj smo potrebni.
  Imate razlog biti ogorceni, nazalost.

 • karla @ 22.09.2009, 00:32

  Pozdrav,
  Budući da sam nedavno diplomirala i dobila posao u jednom vrtiću ili igraonici, poslodavac se baš ne želi izjasniti o tome, inače prijavljena je djelatnost kao obrt, zanima me da li svoj pripravnički staž mogu odraditit tamo, odnosno gdje bih mogla naći popis vrtića (privatnih) u kojima se može odraditi pripravnički staž!
  unaprijed hvala na odgovoru,

  Lp

Brzi odgovor

Prepiši znakove:

Brza prijava

Kor. ime: Lozinka:

Početna stranica
Korak po korak na Facebooku


forum


kontakti


newsletter

korak po korak je program metoda poučavanja usmjerenih na dijete

4. travnja 2020.
3.253.548 posjeta