REYN-Hrvatska

Članak 28.

REYN-Hrvatska

nasilje u školi

 • Gost @ 20.09.2007, 17:22

  dobar dan!
  mladje dijete mi ide u osnovnu školu i već godinama je jedan kolega maltretira, dira joj stvari, zadirkuje je, bilo je i udaranja u više navrata. mi smo kao roditelji reagirali i bili u školi kod razrednika i ravnatelja, nekoliko puta!!! oni kažu da su sve poduzeli šta mogu. inače taj dečko maltretira i durgu djecu i on i njegova obitelj su uključeni u neku terapiju/ program od centra za socijalni rad. No, to njemu ne daje pravo da i dalje maltretira djecu, tako i nase dijete! Kome da se dalje obratimo? Ovo se više ne može tolerirati! Molim za kakav savjet ili pomoć! Hvala!

 • Gost @ 21.09.2007, 14:12

  Ja bih razmislila o tome da preselim svoje dijete u neku drugu školu, ako je moguće... Istina, nasilnika ima svuda, ali kad bi takav uzeo na metu moje dijete i stručne službe škole ne bi mogle pomoći, zaštitila bih svoje dijete na ovakav način. To je vjerojatno najbrže i najefikasnije.

  Inače, postoji Unicef-ov program pod nazivom Škola bez nasilja, ali nekako mi se čini da je to učinkovito jedino ako se provodi od samog početka (prvi razred osnovne) a kasnije su rezultati slabiji... U konkretnom slučaju, malo je vjerojatno da tako nešto može pomoći ako je vaše dijete već GODINAMA nečija žrtva.

 • Gost @ 21.09.2007, 18:37

  Slažem se da je prebaciti dijete u drugu školu najlakše i najbrže rješavanje probleme. Dugoročno gledano, koju poruku dajemo djeci? Oni koji su nasilni ostaju, oni koji nisu nasilni sele se iz svoje okoline. Na Vašem bih se mjestu i sama obratila Centru za socijalnu skrb što možete učiniti i anonimno. Ako dijete ugrožava drugu djecu i to je učestalo tada tretman koji dobivaju on i njegova obitelj sigurno nije dovoljan. Mislim da ne bi bilo loše obratiti se i pravobraniteljici za djecu. Prije svega pomoć trebaju djeca koja su ovdje žrtve ali i sam nasilnik.
  Sretno!

 • Gost @ 07.02.2008, 15:45

  znam kako je biti bespomoćan i čekati da se poduzmu drastićnije mjere jer moj odlazak ravnatelju ništa nije pomogao i danas mi je sin došao kući mokar jer ga je nasilnik vezao lisicama i stavio pod tuš

Brzi odgovor

Prepiši znakove:

Brza prijava

Kor. ime: Lozinka:

Početna stranica
Korak po korak na Facebooku


forum


kontakti


newsletter

korak po korak je program metoda poučavanja usmjerenih na dijete

4. travnja 2020.
3.253.499 posjeta