REYN-Hrvatska

Članak 28.

REYN-Hrvatska

molim Vas pomozite

 • Gost @ 31.01.2007, 14:38

  možete li mi reći koja je uloga dječjih vrtića i škola u odgoju djece. hvala unaprijed

 • Sonja @ 02.02.2007, 08:55

  Ova poruka, iako nepotpisana, zaista zvuči kao poziv u pomoć.
  Iako nisam stručna osoba nego obična mama, u jednoj rečenici sažela bih odgovor na ovo:
  DIJETE UČI OD SVOJE OKOLINE!
  Okolina, to je obitelj, ali i jaslice, vrtić i škola.
  Najbolje rezultate dobivamo ukoliko su svi ti čimbenici usklađeni, tj. ako obitelj/roditelji i osoblje u vrtiću ili školi djeluju KAO PARTNERI i postave si zajednički cilj, a to je dobrobit djeteta.
  To znači da moramo puno razgovarati jedni s drugima, dobro se upoznati i potruditi se da i ona "druga strana" upozna nas. Najlakše je za eventualne propuste i probleme prozivati "one druge" - bez obzira tko to bio. Roditelji su koji put skloni teret odgovornosti prebaciti na ustanove, ali i obrnuto. No, to je NAŠ ZAJEDNIČKI POSAO da djeci omogućimo najbolje. Iz vlastitog iskustva mame dvoje predškolaca mogu reći da smo do sada u tom partnerstvu uspjeli. Nadam se da ćemo nastaviti na isti način, te da ćemo učitelje i nastavnike doživjeti na isti način na koji sada komuniciramo s osobljem vrtića - oni su naša proširena obitelj i naši ih sinovi takvima i vide.

 • helena @ 02.02.2007, 12:05

  U potpunosti se slažem sa Sonjom. Kada vrtić i škola funkcioniraju na način da svoj odnos definiraju kao pratnerski, najveću dobrobit iz ovog odnosa ima dijete. Vrtić i škola zapravo predstavljaju dobru vježbu za realni život. Svo to obilje odnosa i komunikacija zapravo predstavlja način situacijskog učenja za život. Dijete naravno uči i modelom. Stoga, ako osoblje vrtića ili škola ima pozitivan odnos s roditeljima i obrnuto, dijete zapravo dobiva sigurnost u postojanost ovog odnosa i podršku za svoj daljnji razvoj i učenje. Pozdrav!

 • buba @ 16.03.2007, 20:34

  Pozdrav,
  je bih spomenula još jednu bitnu činjenicu koju niste spomenuli.U vrtiću osim Vašeg djeteta, teta i stručnog tima žive i djeca.Djeca imaju veliku ulogu i utjecaj na odgoj individue.Dakle,dijete odgaja i njegova skupina. Među prijateljima se dijete uči pravilima koja ne može naučiti kod kuće i koja dijete usvaja zato jer to želi,jer želi biti ravnopravni član svoje skupine. Nešto što kod kuće nastojite uporno naučiti svoje dijete,ono u vrtiću nauči usput,kroz igru sa svojim "najboljim" prijatelje.Mislim da je uloga same skupine ponekad deklarativno zanemarena,ali ima itekako veliki značaj.
  Lijepi pozdrav

Brzi odgovor

Prepiši znakove:

Brza prijava

Kor. ime: Lozinka:

Početna stranica
Korak po korak na Facebooku


forum


kontakti


newsletter

korak po korak je program metoda poučavanja usmjerenih na dijete

7. travnja 2020.
3.256.881 posjeta