REYN-Hrvatska

Članak 28.

REYN-Hrvatska

Molim pomoć!

 • Gost @ 02.02.2007, 22:32

  Pozdrav! Ja sam studentica treće godine predškolskog odgoja koja želi nakon završetka studija ići dalje. Problem je u tome što nigdje ne mogu doći do informacije što dalje, tj. kakva je ponuda za ići dalje. Želim nešto s područja psihologije ali da se odnosi na rad s djecom predškolske dobi. Što dalje?

 • helena @ 05.02.2007, 11:04

  Poštovana, prema promjenama u obrazovanju odgajatelja koje je donio Bolonjski proces, studiji za odgajatelje predškolske djece postali su stručni studiji, a studiji za učitelje primarnog obrazovanja sveučilišni studiji. Studij za odgajatelje je sada kao što znate trogodišnji, a do sada je trajao dvije godine. Studenti koji završe trogodišnji stručni studij moraju unaprijed biti upoznati s činjenicom da će im nakon tog studija neki fakultet teško omogućiti da nastave četvrtu godinu sveučilišnog studija bez polaganja razlikovnih ispita. Nažalost, trenutno nikakva službena ''prohodnost'' na treću ili četvrtu godinu za studente koji su završili dvogodišnji stručni studij nije planirana, što znači da ne možete nakon studija direktno upisati neki sveučilišni studij. Da bi mogli napredovati u stjecanju akademskih zvanja, mora se prvo pronaći način da prijeđete na neki sveučilišni preddiplomski studij, položite tražene razlike, a tek zatim nastavite studij na diplomskoj razini nakon kojeg u pravilu stječete zvanje ''mag'' (koje treba razlikovati od ranijeg zvanja ''mr. sc.''). Nakon toga možete upisati neki poslijediplomski studij na kojem se stječe zvanje specijalista za neku aktivnost ili doktora znanosti u određenom znanstvenom području. Na žalost vidite da nema direktne prohodnosti, no ukoliko imate volju, isplati se polagati neke razlike ispite kako biste mogli nastaviti sa školovanjem. Pozdrav i sretno!

 • Palčica @ 07.04.2007, 14:55

  Evo još jednog načina za napredovanje. Ono je usko vezano za područje koje vi sada završavate a opet ne ostavlja utisak da kada završite ovaj studij nema mogućnosti za dalje. Postoje neka usavršavanja koja ne daju dodatak imenu poput dipl. i slično ali ostavljaju dobar okus i osjećaj uspješnosti. Kroz nekoliko godina rada u neposrednom radu s djeom imate mogućnost pisati koliko ste unaprijedili rad u vrtiću,čime ste se posebno bavili i kakva je povratna informacija ; djece, odgajatelja, roditelja, okoline.....Time stječete bodove i postajete mentor,a nakon toga i stručni savjetnik. Sve to vam omogućava i da se bavite stvarima iz područja vašeg posebnog ineresa- psihologijom. Kroz rad i takvo napredovanje ostajete u struci ali i "bliže oltaru" za informacije koje vam mogu biti korisne kada se želite dodatno usavršavati, a tu mogućnost vam nudi Vaša stručna savjetnica, iz vaše županije.
  Toliko od mene, srdačan pozdrav!

 • Gost @ 02.01.2010, 17:10

  Poštovana, u Rijeci i Osijeku imaju već napravljene programe za sveučilišni diplomski studij,dakle 4. i 5. godina studija ali su zbog nekih navodno proceduralnih pogrešaka odgodili upise do daljnjeg.Obzirom da su na stranicama Učiteljskog fakulteta u Rijeci bile dosta iscrpne informacije o planiranom studiju ( trajanje, cijena, kolegiji, sylabusi...) predpostavljem da ne će odustati od studija već da se i njima žuri da to zaživi.Nadam se da će ove godine u devetom mjesecu biti moguće upisati spomenuti studij.Lijepi pozdrav,buba

Brzi odgovor

Prepiši znakove:

Brza prijava

Kor. ime: Lozinka:

Početna stranica
Korak po korak na Facebooku


forum


kontakti


newsletter

korak po korak je program metoda poučavanja usmjerenih na dijete

4. travnja 2020.
3.253.524 posjeta