REYN-Hrvatska

Članak 28.

REYN-Hrvatska

kako pokrenuti i ostvariti neke sitne promjene

 • nysa @ 19.01.2007, 03:11

  Pozdrav svima
  Naletila sam na ove stranice i kad sam već tu tražim savjet
  Majka sam četvero djece,student,meturant i dvije osnovnoškolke,mislim da sam pouno propustila u vezi školovanja i druženja s djecom zato jer kad krene u školu kao da se zatvore neka velika školska vrata kad tamo ostavim djete ja kao da nemam pravo prolaziti kroz njh,samo ako je neka nevolja u pitanju.ako postoji neka nepravda teško se boriti i izboriti!Zanima me kojim postupkom i metodama se mogu iz škola izbaciti aparati sa nezdravim slatkišima a da se djeci omogući da u svakoj učionici imaju npr. jabuke i ako im se jedu pod satom neka jedu! Zašto mi nitko do sad nije nudio ove vaše časopise ,svašta nam nude a za taj časopis prvi puta čujem!
  toliko za sada
  nysa

 • Gost @ 23.01.2007, 09:06

  A Vijeće roditelja?
  Još ne znam kako to funkcionira, jer su mi djeca u vrtiću, ali ondje postoji vijeće roditelja. Vjerojatno ima i u školi - trebalo bi ga biti.

  Inicijativa Vam je odlična. Aparate treba maknuti iz predvorja škola, a ako se baš ne može, onda nek stave unutra nešto hranjivo, a ne smeće! Sretno!

 • Nataša @ 20.02.2007, 18:16

  No vrlo , vrlo teško se to može i ostvariti, kod nas je bio aparat za slatkiše i to je bilo grozno, na izlasku iz vrtića , naravno da je svako dijete tražilo slatkiš , no nakon nekolicine roditelja koja se pobunila, jer istina je da nemate svaki dan baš taj tren pri ruci sitno , a djete se ne miće, aparat je ipak uklonjen, mislim da je najbolje da se nekoliko roditelje uputi direktno ravnatelju, jer za te aparate je on sam u mogućnosti odlučiti. Nažalost sve više škola ih ima.

 • Gost @ 21.03.2007, 17:41

  Pozdrav,
  slažem se s Vama glede aparata sa slatkišima ali ne mislimda bi pod nastavom trebali učenici raditi što žele,npr. jesti jabuke iako su naravno zdrave. Teško se izboriti jer se većina roditelja ne žele ni na koji način uplitati u život škole, što je loše ali stvarno, pa ste tako u svojim nastojanjima obično usamljeni.Ipak, ne treba baciti "puške u kuruzu" kak bi to lijepo rekli zagorci.Pokušajte sa svoje strane nešto pokrenuti ali se prije toga konzultirajte sa svojom djecom i pitajte ih da li oni žele da intervenirate.Morate i o njihovim željama voditi računa.Osobno imam iskustvo roditeljstva srednjoškolke i prvi put sam se pobunila negdje u nižim razredima osnovne škole zbog teške torbe koju dijete mora nositi u školu.Od 30 roditelja jedan je potvrdno kimao glavom a ostali su gledali u pod,plafon,kroz prozor ili ko je već kuda mogao.No, mene to nije pokolebalo ali isto tako nisam ništa uspjela promjeniti.I dalje se borim.Možda se jednom postigne kritična masa ovakvin poput nas pa se počinju i nekakve male promjene događati.Zato treba nastojati.Lijep pozdrav,

Brzi odgovor

Prepiši znakove:

Brza prijava

Kor. ime: Lozinka:

Početna stranica
Korak po korak na Facebooku


forum


kontakti


newsletter

korak po korak je program metoda poučavanja usmjerenih na dijete

4. travnja 2020.
3.253.494 posjeta