REYN-Hrvatska

Članak 28.

REYN-Hrvatska

jaslice

 • kokolino @ 31.12.2006, 00:28

  Sretna sam što sam otkrila ove stranice. Molim vas za pomoć. Po zanimanju sam medicinska sestra sa desetak godina radnog iskustva u bolnici. Željela bih otvoriti jaslice pa me zanima koji su uvjeti i gdje se trebam obratiti.
  Srdačan pozdrav

 • helena @ 03.01.2007, 15:17

  Poštovana, u temi koja govori o otvaranju privatne igraonice, možete vidjeti što Vam je sve potrebno za otvaranje jaslica. Treba reći da Vi kao medicinska sestra možete biti ravnateljica vrtića no u neposrednom radu s djecom trebaju raditi kvalificirani odgajatelji. Informacije ćete dobiti kada pogledate Zakon o predškolskom odgoju i naobrazbi iz 1997. čl. 24 (1) koji kaže da u neposrednom radu s djecom mogu raditi odgajatelji djece od prve godine do polaska u osnovnu školu s višom stručnom. Do prije nekoliko godina ovu su djelatnost obavljali i ostali stručni djelatnici (učiteljice, medicinske sestre, stručni suradnici i sl.), no sada je to promijenjeno radi veće profesionalizacije posla i rada.
  Osnivač dječjeg vrtića podnosi prijavu za upis u sudski registar nakon što pribavi:
  o rješenje Ministarstva prosvjete i športa kojim je utvrđeno da je akt o osnivanju dječjeg vrtića u sukladnosti sa zakonom,
  o rješenje županijskog ureda, odnosno gradskog ureda Grada nadležnog za poslove odgoja i naobrazbe kojim se odobrava početak obavljanja djelatnosti predškolskog odgoja.
  o Izdavanje rješenja o početku obavljanja djelatnosti dječjeg vrtića
  Prema čl. 12. istog Zakona uvjeti koji su potrebni za početak obavljanja djelatnosti dječjeg vrtića su:
  o odobren program rada,
  o potreban broj odgojitelja, stručnih suradnika i ostalih zaposlenika,
  o osiguran prostor i oprema za trajno obavljanje djelatnosti, sukladno standardima i normativima rada propisanim Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe iz članka 6. ovoga Zakona,
  o osigurana novčana sredstva za osnivanje i početak rada dječjeg vrtića, dokaz o ispunjavanju drugih uvjeta propisanih zakonom i na temelju zakona donešenim propisima.

  Nadam se da su Vam ove informacije dovoljne za početak. Srdačan pozdrav!

Brzi odgovor

Prepiši znakove:

Brza prijava

Kor. ime: Lozinka:

Početna stranica
Korak po korak na Facebooku


forum


kontakti


newsletter

korak po korak je program metoda poučavanja usmjerenih na dijete

4. travnja 2020.
3.253.470 posjeta