REYN-Hrvatska

Članak 28.

REYN-Hrvatska

Dijete i kretanje

 • Gost @ 03.01.2008, 19:27

  Što poželjeti vrtičkoj i školskoj djeci u novoj godini? Kao odgajatelj i roditelj želim im puno kvalitetnih i besplatnih sportskih aktivnosti. Igra i kretanje temelj su za sva ostala učenja.

 • petrova mama @ 11.01.2008, 22:08

  Ma pročitala sam ovu poruku prije par dana i razmišljala o njoj. Naime, baš sam neki dan pročitala na Rodinom forumu kako su roditelji odveli dijete kod fizijatra radi lošeg izgovora glasova. Fizijatrica je pitala: A jeste li posjedali dijete prije nego je bilo razvojno spremno? Poruka, kako pjeva Parni Valjak, glasi: Trebaš prvo puzati da bi mogao hodati. U skladu s tim, pridružujujem se ovoj čestitci djeci; motorički razvoj je važan za razvoj svih drugih razvojnih sposobnosti djeteta, no i ovaj puta je važno - korak po korak. Pozdrav svima koji se bave djecom

 • Sonja @ 14.01.2008, 11:59

  Nisam sigurna da sam u potpunosti razumjela gornji post... vjerojato je upućen preambicioznim roditeljima koji forsiraju djecu na ovaj ili onaj način.

  Ovo mi nije bilo sasvim jasno - problemima izgovora primarno se bave logopedi, a fizijatri su uključeni ako se radi kompletna obrada ili je u pitanju nekakav motorički/neurološki/ini poremećaj, zastoj u razvoju itd (nisam stručnjak, samo mama s iskustvom...) Kako god bilo, i roditelji i stručnjaci moraju uvijek imati na umu dobrobit djeteta.

  Pridružujem se željama iz prvog posta - djeci treba više kretanja (pogotovo maloj djeci u nižim razredima OŠ koji su u programu cjelodnevnog boravka) ali UZ STRUČNI NADZOR I S MJEROM.

  Zato je za svaku pohvalu program Grada Zagreba - mislim da se zove VIKEND U SPORTSKOJ DVORANI - gdje je osigurana mogućnost bavljenja sportom za sve uzraste (najmlađi s roditeljima, stariji prema interesima i dobnim skupinama) u školskim dvoranama i uz nadzor, a sve je financirano od strane Gradskog ureda. Dobra inicijativa, nadamo se da će to zaživjeti!

 • petrova mama @ 14.01.2008, 21:44

  Naravno, radilo se o motoričkom poremećaju koji je bio popraćen i zastojem u govoru (što obično i jest u svezi), čim sam ga poslala, uvidjela sam da bi se mogao pogrešno shvatiti. Upravo zato sam rekla da je motorički razvoj iznimno važan, jer je povezan sa razvojem ostalih sposobnosti a osobito govorom.
  Osobno, kao mami predškolskog djeteta vrlo mi je važna inicijativa Gradskog ureda pod nazivom ''Vrtić u prirodi'' koja se počela provoditi u novouređenom Gradu mladih. Mislim da će naša djeca ovim programima profitirati jer je krajolik doista prekrasan, sadržaji su djeci razvojno primjereni a djeca će biti pod stalnim nadzorom profesionalnih odgajatelja.

Brzi odgovor

Prepiši znakove:

Brza prijava

Kor. ime: Lozinka:

Početna stranica
Korak po korak na Facebooku


forum


kontakti


newsletter

korak po korak je program metoda poučavanja usmjerenih na dijete

4. travnja 2020.
3.253.497 posjeta