REYN-Hrvatska

Članak 28.

REYN-Hrvatska

atelje u dj.vrticima i skolama(arno stern)

 • gordana @ 13.11.2005, 14:32

  Slucajno sam naisla na Vasu stranicu i jako se obradovala citajuci program korak po korak.
  Prije 25 godina,nakon zavrsene pedag. akademije u Splitu (predskolski odgoj) dosla sam u Svicarsku,zivjeti i raditi.Radila sam u hr.dopunskim skolama a zadnjih 7 god radim u svic.skoli sa- djecom sa posebnim potrebama.
  Prije dvije godine zapocela sam dopunski studij za nastav.i odgajatelje nakon kojeg cu dobiti diplomu -voditelja ateljea za slikanje(u vrticu ili skoli) Upravo sam u stadiju trazenja teme za diplomski rad. Profesorica mi je predlozila da se raspitam dali kod nas u hrv. postoje ateljei u vrticima i skolama ovog tipa, ili nesto slicno .
  Zahvaljujem se na svakoj informaciji
  najsrdacniji pozdrav

 • helena @ 14.11.2005, 13:17

  Gordana, baš ste me razveselili pitanjem. Kažete da radite u Švicarskoj u školi s djecom s posebnim potrebama. Recite o kojoj dobi djece se radi? Naime u Hrvatskoj je školovanje odgajatelja i učitelja odvojeno i nije moguće dobiti diplomu kojom se možete kvalificirati za radu u vrtiću i školi, izuzev stručnih suradnika (pedagoga, psihologa..) čije je obrazovanje jedinstveno. U našim vrtićima i školama likovni je sastavni dio redovnog curiculuma, a prema mojim saznanjima ne postoji stručni suradnik (voditelj ateljea za slikanje), no pojedini vrtići (ja se bavim područjem predškolskog odgoja i obrazovanja) imaju vanjske suradnike koji surađuju i educiraju odgajatelje za rad s djecom na ovom području. Svojedobno takve je radionice vrlo stručno vodila prof. Dobrila Belamarić u studiju Belam sa odgajteljima mnogih vrtića. Ovakva koncepcija o kojoj govorite zapravo je vrlo dobro osmišljena u Reggio koncepciji u Italiji. Elementi Reggio koncepcije postoje i u hrvatskim vrtićima, neki od njih su DV Vrbik, DV Vjeverica i DV Pčelica. Ovo su vrtići iz Zagreba. Zapravo bi trebali konkretno reći na koje područje Hrvatske se želite usmjeriti (ili vam to nije važno) i da li vas isključivo zanimaju ustanove (da li su to vrtići ili škole) koje se bave odgojem I obrazovanjem djece s posebnim potrebama ili i sve redovne ustanove. Možda bi tada bilo jasnije tražiti dalje. Pozivam sve naše suradnike koji su uključeni u forum da se uključe i daju dodatne informacije koje će pomoći Goradani. Nadam se da sam vam barem malo pomogla, srdačan pozdrav.

Brzi odgovor

Prepiši znakove:

Brza prijava

Kor. ime: Lozinka:

Početna stranica
Korak po korak na Facebooku


forum


kontakti


newsletter

korak po korak je program metoda poučavanja usmjerenih na dijete

4. travnja 2020.
3.253.435 posjeta